262011Oct

Chardon Pharma wint innovatieprijs

[ Uit: Nieuwsbrief 2 – Life Science Park Oss ]

Ard Peeters doet al jaren onderzoek naar de relatie tussen stress, hormonen en diverse ziekten. Eerst als onderzoeker bij de farmaciegigant MSD uit Oss, sinds een aantal maanden als directeur van Chardon Pharma hij samen met collega Rik Broekkamp. Binnen Chardon Pharma zijn een aantal nieuwe onderzoekslijnen opgezet. Een daarvan betreft borstkanker. Hoewel bij de behandeling van borstkanker goede resultaten worden bereikt met chemotherapie, leidt het niet altijd tot het gewenste resultaat.
Het is gebleken dat bij sommige tumorcellen het stresshormoon cortisol de cellen meer weerstand geeft tegen chemotherapie. Daardoor is de kans dat een tumor chemotherapie overleeft groter.

De Innovatieprijs die Chardon Pharma heeft ontvangen, beloonde het bedrijf dat het best in staat is om wetenschappelijk onderzoek in te zetten voor maatschappelijke kwesties. De bekroonde onderzoeksplannen betreffen een onderzoek dat erop gericht is om deze negatieve invloed van cortisol te remmen. Effectief betekent de prijs dat Chardon Pharma door onder andere de Radboud Universiteit ondersteund gaat worden in een aantal vervolgstappen in het onderzoekstraject.

Voor meer informatie: Lees dit nieuwsitem of mail Ard op ardpeeters@gmail.com